Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Apple: Προς οριστικοποίηση συμφωνίας για τα e-books

Apple Tablet: iSlate

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις 11ωρών διεξήγαγαν χθες οι εκδοτικοί οίκοι με την Apple Inc. εν όψει της πρεμιέρας που θα κάνει σήμερα το πολυαναμενόμενο tablet του τεχνολογικού κολοσσού, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.

Η νέα συσκευή αναμένεται να παρέχει υπηρεσίες βίντεο, κειμένου, πλοήγησης και κοινωνικής δικτύωσης, σε μια προσπάθεια αλλαγής των δεδομένων στον χώρο των παραδοσιακών μέσων.
Στον κλάδο των εκδόσεων, η νέα συσκευή της Apple αποτελεί ένα ακόμη όπλο της εταιρείας στη διαμάχη της με την Amazon com στον τομέα των ηλεκτρονικών βιβλίων, τα οποία θεωρείται ότι αποτελούν το μέλλον της βιομηχανίας εκδόσεων.
Η νέα τακτική της Apple στο χώρο των βιβλίων πιστεύεται ότι θα διαφοροποιηθεί από την πάγια πολιτική της Amazon να προσφέρει καλύτερες τιμές, η οποία της χάρισε το σημερινό μερίδιο αγοράς.
Σύμφωνα με τους εκδοτικούς οίκους, η Apple τους ζητά να εντάσσουν τα βιβλία τους σε δύο κατηγορίες τιμών, έναντι 12,99 και 14,99 δολαρίων, με ορισμένους τίτλους να πωλούνται ακόμη και 9,99 δολάρια.
Θέτοντας μόνοι τους την τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων τους, οι εκδοτικοί οίκοι δεν θα απειλούνται από τις πιέσεις για τεράστιες εκπτώσεις που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα. Η Apple θα παρακρατεί το 30% της τιμής του βιβλίου, ενώ το υπόλοιπο 70% θα το εισπράττουν οι εκδότες.

Πηγή: Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια: