Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

που πήγαν όλοι» και «γιατί όλοι (άντρες και γυναίκες) ΕΠΕΛΕΞΑΝ να εξαφανιστούν

Ο/Η bil667 είπε...
Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη παραδοσιακή μορφή του εν λόγω αθλήματος, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μετα-μοντέρνα εκδοχή του (το παιχνίδι με τα μάτια και τα σφηνάκια) ήταν επί της ουσίας η αρχή του τέλους.
Το αστικό περιβάλλον και τα επί μέρους περιβάλλοντα διασκέδασης όπως έχουν διαμορφωθεί (με τα πολλά ντεσιμπέλ που περιορίζουν την επικοινωνία πρωτίστως με τους κολλητούς, δεν ευνοούν την επικοινωνία με την γκόμενα). Η ψυχαγωγία που παρείχαν τα συγκεκριμένα μαγαζιά ήταν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. Όσοι πηγαίνανε να «Κυνηγήσουν» και να «Κυνηγηθούν» εκεί, είχαν φάει γκολ από τα αποδυτήρια. (Η απάντηση στην ερώτηση «και ποιος είσαι εσύ ρε φίλε», είναι «Είμαι ένα πρώην καμάκι της παραλίας και των εξωτερικών χώρων που γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι η νοηματική και η μιμόγλωσσα δεν προσφέρονται για γνωριμίες ΚΥΡΙΩΣ σε εποχές που όλοι έχουν άλλα στο κεφάλι τους»).
Οι Greek hunters ήταν πρωτοπόροι στο να μαντρώσουν τα θηλυκά συγγενικά τους πρόσωπα, έτσι ώστε να κυνηγήσουν αλλοδαπά τεμάχια εκμεταλλευόμενοι κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν με το συνάλλαγμα στις διακοπές τους.
Αυτή η ντόπια φαλλοκρατική νοοτροπία διατηρήθηκε ως αδράνεια ακόμη και στις δεκαετίες που ΔΕΝ τίθονταν ένα τέτοιο ζήτημα από πλευράς των hunters. Με λίγα λόγια, όταν οι hunters έγιναν προοδευτικοί (βλ. δεκαετίες 80 και 90), τα «ντόπια» θηράματα αποφάσισαν να μην δραστηριοποιηθούν ούτε στο ελάχιστο.

Ένα χαρακτηριστικό κλισέ φαινόμενο από τη δεκαετία του 90 (έτσι, για να μαθαίνουν και οι νέες γενιές) που αποτελούσε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ στο θερινό καμάκι, είναι το εξής.

- (Μετάφραση από τα Αγγλικά). Θα ανάψουμε μια φωτιά στη παραλία σε τρεις ώρες από τώρα. Θα έχουμε και μπύρες όπως και μουσική. Θέλετε να έρθετε;

To 90% των αλλοδαπών θηραμάτων και ένα 20% των ντόπιων λένε «Ναι». ΔΙΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΞ, αλλά πάνω απ’ όλα η καλοπέραση και το τζέρτζελο.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα λοιπόν και τόσο πολύπλοκα τα κάνανε οι «μάντρες» της διασκέδασης με τα πολλά ντεσιμπέλ.

Στις μέρες μας όμως το ερώτημα «Που πήγαν όλοι οι άντρες» και το «αν είναι ή όχι κότες» είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί πια τον κόσμο –κακά τα ψέματα.

Ας λύσουμε πρώτα το «που πήγαν όλοι» και «γιατί όλοι (άντρες και γυναίκες) ΕΠΕΛΕΞΑΝ να εξαφανιστούν» και έπειτα ας ασχοληθούμε με το «γιατί οι άντρες αποκλείουν το γυναικείο φύλλο από τις παρέες τους». Είναι θλιβερό το γεγονός ότι το κάνουν πλέον συνειδητά, αλλά είναι μια πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: