Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Το σεξ δυναμώνει την καρδιά των ανδρών

Η καρδιά των ανδρών αγαπά το σέξ! Σε νέα επιστημονική μελέτη αποδείχθηκε ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα απομακρύνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές στο περιοδικό American Journal of Cardiology, οι άντρες με χαμηλή συχνότητα σεξουαλικής δραστηριότητας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου
«Οσοι ανέφεραν ότι ήταν σεξουαλικά δραστήριοι μία φορά το μήνα ή λιγότερο αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων σε σύγκριση με άντρες που ανέφεραν σεξουαλική δραστηριότητα δύο φορές την εβδομάδα ή περισσότερο» τονίζει η ερευνήτρια Susan A. Hall, του Ερευνητικού Ινστιτούτου New England.
Συγκριτικά με εκείνους που ανέφεραν σεξουαλική δραστηριότητα τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, οι άντρες που είχαν επαφή μία φορά το μήνα ή λιγότερο εμφάνιζαν αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο κατά 45%.
Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι η χαμηλή συχνότητα σεξουαλικής δραστηριότητας προβλέπει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ανεξάρτητα από τη στυτική διαταραχή και ότι η εξέταση της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να είναι κλινικά χρήσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: