Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ !! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ!

από Γιάννη Σπαθάρα
   Θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα σε μια τυχαία συνάντηση με μια γνωστή σε μένα κοριτσοπαρέα. Διαπίστωσα λοιπόν μία αντιμετώπιση όχι και τόσο σωστή σε ένα φλερτ που τους έγινε. Ο νεαρός λοιπόν κινήθηκε με τον πατροπαράδοτο τρόπο για να τις γνωρίσει (καμάκι, πέσιμο. γκομενιστή:φλερτ κόρτε). Και ποία η επιβράβευση αυτού του ρωμαλέου άντρα; που με πάθος υπερασπίστηκε τις αρχέγονες -παραδοσιακές αξίες και ρίχτηκε στη μάχη; εεεεε; ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ....μια έκφραση που φώναζε σιωπηρά "φύγε από εδώ ρε βλάχο "και ξαφνικά ένα χαμόγελο-λαμπάκι λύτρωσης ανάβει ....μόλις διαπιστώνει ότι στο μαγαζί βρέθηκαν κάποιοι γνωστοί..(γνωστοί καραγκιόζηδες που ήταν πρόθυμοι για τέτοιου είδους φάσεις ) λογική συνέπεια ο τολμηρός ψιλοσουρομένος (για να πάρει θάρρος) άντρας την έπεσε και στις υπόλοιπες κατά σειρά κοπέλες της παρέας μάταια όμως,  αφού ώς δια μαγείας όλες βρέθηκαν με πλαστούς συνοδούς.
   Την επόμενη μέρα όπως φαντάζομαι όταν ο άτυχος νεαρός βρέθηκε με τους φίλους του και διηγήθηκε στους φίλους του το περιστατικό κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα : άστες ρε αυτές δεν πάνε καλά, αν πάς σε κλάνουν αν δεν πάς σε λένε κότα ....βγάζεις άκρη;
Παίρνοντας την ιστορία σαν παράδειγμα μπορούμε να καταλήξουμε στο εξής : καθένας θεωρεί τον εαυτό του φυσιολογικό και μια φυσιολογική γνωριμία φαντάζει στον καθένα φυσιολογική , υπάρχουν και άλλοι που ''φουμάρουν τον ίδιο καπνό με μας''. Έλα όμως που υπάρχουν εκατοντάδες καπνοβιομηχανίες .
     Η πρώτη επαφή που είναι  αγνή, φυσιολογική, ιδεατή  και είναι για απλή συζήτηση  με σκοπό να γνωρίσεις τον άλλον δεν υπάρχει. Είναι μια μπαρούφα!!! Αν απλά όλοι ήθελαν να συζητούν και να γνωρίζουν κόσμο σαν τα στρουμφάκια , όλος ο κόσμος θα ήταν μια παρέα φιλοσόφων με απώτερο σκοπό την απέραντη γνώση. Κανείς λοιπόν δεν βγαίνει στα bar να κάνει φίλους-ες ,τους έχει ήδη ,κάθε γυναίκα και κάθε άντρας φορτωμένος με κάθε πρόβλημα και έχοντας όλα αυτά τα στερεότυπα που του έχουν περάσει(κοινωνία, γονείς ,περιβάλλον κλπ), πάει να γνωρίσει μία κοπέλα όχι όντας ο εαυτός του, αλλά παίζοντας ένα ρόλο, όλο το παιχνίδι πλέον είναι ποιος θα ψυχολογήσει πρώτος  τον άλλον πώς θα τον εντυπωσιάσει, πλέον είναι θέμα μαγκιάς και επιβεβαίωσης .Όσο περνάνε τα χρόνια οι διαπροσωπικές σχέσεις χειροτερεύουν ,και είναι η λογική συνέπεια ενός κόσμου γεμάτου ανασφάλεια ,γίνονται όλοι υποκριτές και η συνέπεια όλων αυτών είναι να γεμίζουν τα μπαράκια με χαζογκόμενες που κοιτούν να πιάσουν την καλή. Σε τέτοια φάση οι κατηγορίες αντρών και γυναικών που είναι πιο ουσιαστικοί και κοιτάν αυτή την κατάσταση αηδιασμένοι και επειδή δεν έχουν την τύχη να βρουν ανάλογη κατηγορία αλλά πέφτουν πάνω σε τέτοιες περιπτώσεις ,η απλά την αράζουν και δεν δίνουν σημασία ,περνάνε μόνοι τους καλά,  η πέφτουν και αυτή στο λούκι και κοιτάνε να περνάνε πρόσκαιρα καλά.

   Το θέμα λοιπόν είναι γνωστό ,αλλά στη τελική αυτό είναι και το παρήγορο, ότι υπάρχουν πολλοί με τους ίδιους προβληματισμούς, άρα και αρκετοί για να το αλλάξουν, και ίσως και αυτή είναι η προσφορά ενός Blog , γιατί όπως λέτε αν δεν μιλάμε για τίποτα τίποτα δεν θα αλλάξει,το θέμα έιναι να υπάρχουν αυτοί που θα αντιστέκονται στην ξεφτίλα της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: